hero-image >
workshops | 21.03.2023 - 02.05.2023 | Globe Aroma, Brussel
Intersections: Invisible in Architecture

Met een reeks workshops, een lezing en een pop-uptentoonstelling zoomt het Vlaams Architectuurinstituut in op groepen die zich vaak op het snijvlak van klasse, ras en geslacht bevinden. We bespreken wat de gevolgen zijn voor de architectuurdiscipline en -praktijk. Curatoren Hülya Ertas en Luce Beeckmans stellen de centrale vraag: “Wie wordt er in de architectuurproductie gemarginaliseerd en/of het zwijgen opgelegd ?"

lees meer
workshop 1
Bouwen: tegen welke prijs?
21.03.2023 | Globe Aroma, Brussel

De eerste workshop gaat over de sociale en milieukosten van de bouw, arbeidsomstandigheden (van migranten) en ontginningspraktijken. Moderatie door Ken De Cooman (BC Architects & Studies).

info & registratie
workshop 2
Herpositionering van de architectuurcultuur vanuit de marge
25.04.2023 | Globe Aroma, Brussel

De tweede workshop gaat over de dringende noodzaak om de manieren waarop we aan architectuur doen en erover nadenken te dekoloniseren. Moderatie door Ola Hassanain (in residentie aan de Rijksakademie).

info & registratie
workshop 3
Onzeker werk in de architectuur
02.05.2023 | Globe Aroma, Brussel

De derde workshop gaat over machtshiërarchieën, frappante onzekerheden en verloren energie in de werkomgeving van de architect. Gemodereerd door Paulien Gekiere (Dear Architects).

info & registratie
Penthouse Beckers in Ascona 1967-1969. Fotocollectie AWG
video-installatie
bOb80
22.02.2023 - 26.03.2023

Op 26 februari wordt bOb Van Reeth tachtig. Als invloedrijk architect, docent en eerste Vlaamse Bouwmeester drukte hij zijn stempel op het architectuurlandschap in Vlaanderen en Brussel. In een video-installatie toont het Vlaams Architectuurinstituut enkele spraakmakende televisieoptredens van Van Reeth. Kies bij je bezoek een postkaart uit en laat jouw persoonlijke verjaardagswensen achter.

Nog tot 26 maart in DE SINGEL, Antwerpen.

lees meer
00000 Woning Van Roosmalen exterieur1 1985 Antwerpen kopie
collectiehighlight
bOb80 in beelden
online

Het Vlaams Architectuurinstituut beheert het archief van AWG, het architectenbureau dat bOb Van Reeth in 1981 oprichtte. Naar aanleiding van zijn 80ste verjaardag presenteren we een online collectiehighlight met 80 beelden uit dit rijke archief.

naar het collectiehighlight
Oproep
Nieuwe projectoproep samenwerking met de Franse Gemeenschap
deadline 07.04.2023

Werk je in de culturele sector en wil je graag een cultureel project realiseren met een partner uit de Franse Gemeenschap? Dan is de nieuwe projectoproep misschien iets voor jou. Een project kan verschillende vormen aannemen en je kunt maximaal 20.000 euro subsidies aanvragen.

lees meer
Lezing / congres
Slotevent A Fair New World?!
02.03.2023

Sinds de coronacrisis gaat Kunstenpunt in het traject A Fair New World?! op zoek naar hoe we de nieuwe wereld samen kunnen vormgeven op een solidaire manier. Benieuwd naar de resultaten van de geselecteerde projecten voor een sterk, fair en duurzaam kunstenveld?

lees meer

Tentoonstelling BWMSTR Label 023 StadsStalling is uitzonderlijk gesloten van 13.02.2023 tot 26.02.2023
Instagram   Facebook   LinkedIn Twitter
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Logo share grijs
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.