hero-image >
16.03.2023 | 20:00u | De Singel
Across on Tour: Antwerpen

Na vijf edities is de Across-lezingenreeks terug met een nieuwe formule! In samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) en het Institut Culturel d’Architecture Wallonie Bruxelles (ICA) organiseert A+ Architecture in Belgium drie avonden waarbij acht jonge Franstalige en Nederlandstalige architecten hun praktijk voorstellen. De deelnemers zijn: Every Island, Laboratoire, Linto, Pashenko Works, Bauclub, Sophia Holst, Studio Ruben Castro en Wissel Architectuur Studio.

De tweede avond vindt plaats in DE SINGEL in Antwerpen op donderdag 16 maart 2023.

tickets & info
Penthouse Beckers in Ascona 1967-1969. Fotocollectie AWG
save the date
bOb80
22.02.2023 - 26.03.2023

Op 26 februari wordt bOb Van Reeth tachtig. Als invloedrijk architect, docent en eerste Vlaamse Bouwmeester drukte hij zijn stempel op het architectuurlandschap in Vlaanderen en Brussel. In een video-installatie toont het Vlaams Architectuurinstituut enkele spraakmakende televisieoptredens van Van Reeth.

Vanaf 22 februari in DE SINGEL, Antwerpen.

lees meer
La vie en kit, Elodie Degavre
Film
La vie en kit
23.02.2023 | 20:00u | De Singel

Op 23 februari toont het Vlaams Architectuurinstituut de bekroonde documentaire La vie en kit. Regisseur Elodie Degavre (UCLouvain) neemt je mee op ontdekkingsreis langs participatie-experimenten van vijftig jaar geleden. Ze laat zich leiden door de architecten van toen: Simone en Lucien Kroll, Jean Englebert en Paul Petit.

Wees er snel bij want er zijn nog maar enkele plaatsen vrij.

ticket(s) & info
interview
Vijf vragen aan Rooilijn architectuur
nog tot 12.03.2023

In de tentoonstelling BWMSTR Label 023 StadsStalling onderzoeken het architectenbureau Rooilijn en Atelier Scheldeman de mogelijkheden voor een modulaire fietsenparking. Aan de hand van vijf vragen en antwoorden geven de ontwerpers inzicht in hun visie en aanpak.

lees meer
Lezingenreeks
[W]INTERIEUR
23.02.2023 -> 16.03.2023

Thomas More organiseert de volgende weken 4 lezingen op hun campus in Mechelen. Sprekers van dienst zijn Gosia Malgorzata Olchowska en York Bing Oh, Murmuur, Omlab & DENC-STUDIO.

lees meer
Publicatie
Essay#05 Stadsbouwmeester Gent: Vasthoudgoed
online beschikbaar

Team Stadsbouwmeester Gent lanceert een vijfde stadsessay – Vasthoudgoed. Hoe kunnen we publiek vastgoed goed vasthouden om van Gent een betere stad te maken?

lees meer
Prijs / wedstrijd
Beste vastgoedprojecten van ons land staan in Brussel, Antwerpen en Dilbeek
09.02.2023

De beste Belgische vastgoedprojecten van 2022 werden 9 februari bekroond tijdens de vijfde editie van de Real Estate Society (RES) Awards, oftewel de Oscars van de vastgoedsector. Grote winnaars dit jaar zijn: Multi, een state-of-the-art kantorencomplex in Brussel, Cadix, een spraakmakend schoolgebouw in Antwerpen en project Eylenbosch, een herbestemde brouwerij in Dilbeek.

lees meer

Tentoonstelling BWMSTR Label 023 StadsStalling is uitzonderlijk gesloten van 13.02.2023 tot 26.02.2023
Instagram   Facebook   LinkedIn Twitter
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Logo share grijs
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.