hero-image >
film | 23.02.2023, 20:00u | de singel
La vie en kit

Op 23 februari toont het Vlaams Architectuurinstituut de film La vie en kit. In deze bekroonde documentaire neemt regisseur Elodie Degavre (UCLouvain) je mee op ontdekkingsreis langs huizen die vijftig jaar geleden het resultaat waren van participatie-experimenten. Ze laat zich leiden door de architecten van toen: Simone en Lucien Kroll, Jean Englebert en Paul Petit. Kom te weten hoe bouwen en leven zich tot elkaar verhouden, toen, vandaag en in de toekomst.

info & tickets
Bouwwerf stoffenwinkel Franchomme en Cie. uit de fotocollectie van bouwbedrijf Serck nv, Industriemuseum Gent
workshop
Wiki Café: Fotocollectie Serck
02.03.2023, 16:00 - 19:00u | Universiteit Antwerpen

Op donderdag 2 maart organiseert het Industriemuseum in samenwerking met de Faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen, het Vlaams Architectuurinstituut en Wikimedia Belgium een Wiki Café. Bedoeling van een Wiki Café is om zo veel mogelijk materiaal van een bepaald archief een plek te geven op Wikipedia. Het centrale thema van deze editie is de fotocollectie van het Gentse bouwbedrijf Serck nv.

Info en inschrijven
Ontvangen nieuwjaarswensen '22-'23
Dank voor de vele nieuwjaarswensen!
2023

Het Vlaams Architectuurinstituut ontving van heel wat architecten en partners een nieuwjaarskaart. We danken elk van hen om ons het beste te wensen en kijken uit naar de vele architecturale ontmoetingen in 2023!

podcast
Hoe kan je als architect je maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen?
Architectuurboek Vlaanderen N°15

Naar aanleiding van het Architectuurboek Vlaanderen N°15 focust Architectura in zijn podcastreeks De Hamvraag op 'Hoe kan je als architect je maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen?' Een gesprek met Peter van Impe (Ast77), Niklaas Deboutte (META) en Koen Drossaert (Hub).

beluister de podcast
Tentoonstelling
In verband met bOb - een hommage aan meesterschap
01.02.2023-28.04.2023

Architect, docent en eerste Vlaams Bouwmeester bOb Van Reeth wordt dit jaar 80. De Winkelhaak | House of C in Antwerpen zet deze belangrijke vernieuwer van architectuur in Vlaanderen in de bloemetjes met een tentoonstelling.

lees meer
Lezing / congres
Erik Wieërs: Van schoonheid naar architectuurkwaliteit
01.03.2023

Op woensdag 1 maart 2022 verwelkomt Studium Generale Vlaams bouwmeester Erik Wieërs. Studium Generale is een initiatief van AP Hogeschool in samenwerking met DE SINGEL en Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen. Het jaarthema voor 22-23 is 'beleving'.

lees meer
Oproep
New European Bauhaus Prizes 2023
deadline 03.02.2023

De New European Bauhaus Prizes 2023 staan open voor aanvragen uit de lidstaten van de EU. De prijzen gaan tot 30.000 euro en belonen voorbeeldige initiatieven die duurzaamheid, esthetiek en inclusiviteit - de drie complementaire waarden van het Nieuwe Europese Bauhaus - met elkaar verbinden.

lees meer
Oproep
Gezocht: Het Erfgoedjuweel 2023
deadline 23.03.2023

Ben jij de eigenaar van een gebouw in Antwerpen met erfgoedwaarde dat de afgelopen vijf jaar een nieuwe bestemming kreeg of met zorg in ere werd hersteld? Of ken jij iemand met zo’n project? Stel je dan vóór 23 maart 2023 kandidaat voor Het Erfgoedjuweel, de monumentenprijs van stad Antwerpen.

lees meer
lancering
Innovatief wonen in Vlaanderen
online platform

Architectuurwijzer lanceert in samenwerking met provincie Oost-Vlaanderen, gemeente Wachtebeke en Veneco het online platform innovatiefwonen.be

lees meer
Oproep
Tallinn Architecture Biennale TAB 2024
deadline 04.04.2023

Het Estonian Centre for Architecture lanceert in het kader van de zevende internationale architectuurbiënnale in Talin een oproep voor curatoren.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn Twitter
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Logo share grijs
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.