hero-image >
video-interview
Marie-José Van Hee over haar expo Een wandeling

Gisteren opende de tentoonstelling Marie-José Van Hee architecten. Een wandeling opnieuw haar deuren. Benieuwd wat je allemaal te zien krijgt? In een kortfilm leggen Marie-José Van Hee, Koen Van Synghel (architectuurcriticus De Standaard) en Sofie De Caigny (directeur VAi) uit wat je zoal mag verwachten.

Bekijk de film
Wiki Women Design Interieurarchitectuur, Geertivp - Eigen werk, CC BY-SA 4.0
update
Nieuwe artikels over vrouwelijke interieurontwerpers op Wikipedia
19.01.2022

Op 9 november 2022 verzamelden dertig studenten en twee vrijwilligers voor een Wikipedia-schrijfsessie in DE SINGEL (Antwerpen). De schrijfsessie is een gezamenlijk initiatief van Vrouwentongen vzw en het Vlaams Architectuurinstituut i.s.m. met de Faculteit Ontwerpwetenschappen van UAntwerpen en Wikimedia Belgium. Het resultaat lees je op Wikipedia.

lees meer
Vacature
Gezocht: Bibliothecaris / Leeszaalmedewerker
deadline 25.02.2023

Combineer je een passie voor architectuurliteratuur met ervaring in het bibliotheekwezen? Dan ben jij misschien wel de bibliothecaris/leeszaalmedewerker (x/v/m) die het VAi-team kan versterken.

Stel je kandidaat vóór 25.02.2023

lees meer
Vacature
Kunstsite deSingel is op zoek naar een Directeur Infrastructuur
deadline 11.02.2023

Ben jij een (ingenieur-)architect met ervaring in wetgeving omtrent overheidsopdrachten? Dan ben jij misschien wel de volgende Directeur Infrastructuur (x/v/m) van Kunstsite deSingel.

lees meer
Tentoonstelling
Staf Pyl - Een weg vol licht
05.02.2023-26.03.2023

Ontdek in Sint-Niklaas de markante facetten uit het leven en werk van kunstenaar-glazenier Staf Pyl (1923 - 2007).

lees meer
Oproep
Nieuwe residentieplek in Kopenhagen voor dep. Cultuur
deadline 01.03.2023

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media heeft een overeenkomst gesloten met Art Hub Copenhagen. Jaarlijks zal een Vlaamse kunstenaar vijf maanden in deze nieuwe residentieplek in Kopenhagen kunnen verblijven. Ook als architect kom je in aanmerking voor deze residentie.

Waag je kans en stel je kandidaat vóór 01.03.2023.

lees meer
Oproep
Pilootprojecten nalatanschappen Kunstenerfgoed
deadline 31.03.2023

De minister van Cultuur neemt het initiatief om pilootprojecten te ondersteunen voor de omgang met nalatenschappen van hedendaagse kunstenaars. Hij lanceert een eenmalige oproep naar kunstenaars, organisaties en erfgenamen die een pilootproject wensen uit te voeren rond een artistiek nalatenschap in de verschillende kunstdisciplines. De minister voorziet een budget van 340.000 euro.

lees meer

Instagram   Facebook   LinkedIn Twitter
Jan Van Rijswijcklaan 155
2018 Antwerpen
info@vai.be
T +32 (0)3 242 89 70
logo vlaanderen
Structurele partners
DE SINGEL Reynaers B2 B liggend pos rgb grey Febelcem Gyproc z w Bulo Stone 2018 Wienerberger Logo share grijs
Deze gratis nieuwsbrief wordt uitgegeven door het Vlaams Architectuurinstituut. Doorsturen naar geïnteresseerden is toegestaan. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u eerder opgaf dat u op de hoogte wenste te blijven van de initiatieven van het Vlaams Architectuurinstituut of omdat een kennis hem naar u doorstuurde. Voor deze nieuwsbrief worden betrouwbare bronnen gebruikt. De uitgever is niet verantwoordelijk voor oneigenlijk gebruik door derden. Het Vlaams Architectuurinstituut is niet verantwoordelijk voor eventuele weergave van foute informatie. Het VAi behoudt het recht de gemelde informatie al dan niet te publiceren in de nieuwsbrief. Het VAi geeft de beschikbare informatie door, maar claimt geen volledigheid.