Oproep

Pilootprojecten nalatenschappen Kunstenerfgoed

Het Vlaamse Cultuurbeleid moedigt de archiefzorg in de kunstensector aan. Veel uitdagingen blijven, zowel voor de omgang met als voor de borging van archieven, collecties of praktijken van hedendaagse kunstenaars en kunstenorganisaties. De vele bijzondere nalatenschappen van kunstenaars uit de 20ste  eeuw verdienen bijzondere aandacht en begeleiding. We zitten in een periode waar een eerste generatie hedendaagse kunstenaars hun oeuvre afsluiten. Een urgentie is voelbaar om hun nalatenschap te borgen.

Pilootprojecten nalatenschappen Kunstenerfgoed
Copyright

Voor wie

De oproep is gericht naar kunstenaars, organisaties of erfgenamen die een pilootproject wensen uit te voeren rond een artistiek nalatenschap in de verschillende kunstdisciplines.

De aanvrager is ofwel:

  • een natuurlijke persoon;
  • een privaatrechtelijke rechtspersoon waarvan de uitkering van vermogensvoordelen aan de leden of vennoten wettelijk of statutair is uitgesloten;
  • een publiekrechtelijke rechtspersoon.

Het wordt sterk aangeraden om samen te werken met een cultureel-erfgoedorganisatie. Ben je een architect, designer of grafisch ontwerper en heb je een project in je hoofd? Dan kun je het VAi contacteren voor hulp bij je aanvraag. Om je vragen goed te kunnen behandelen vragen we om ons te contacteren ten laatste op 17 maart (twee weken voor de uiterste indiendatum).

FARO, Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, en Kunstenpunt kunnen jou ook helpen om jouw subsidieaanvraag correct op te stellen.

Meer info kun je ook vinden in het document met veelgestelde vragen.

Indiendatum

Dit is een éénmalige oproep. De uiterste indiendatum is 31 maart 2023.

Praktisch

  • DEADLINE:

    31.03.2023