Cursus en workshop

Activiteit
In augustus organiseert het Vlaams Architectuurinstituut samen met Case Design en BC architects & studies twee workshops van elk vijf intense dagen als een geavanceerde ontwerp- en bouwoefening met een focus op de geramde aardetechniek.
Activiteit
Op dinsdag 17 maart openen we de tentoonstelling Re:Collecting Landscapes - de vierde tentoonstelling in de reeks Projecties - met een debat. Om 20 uur verwachten we u in de Theaterstudio van deSingel.
(c) Maarten Van Severen
Activiteit
Met de workshop 'Geef vorm aan uw archief!' daagt het CVAa uit om zorg te dragen voor het archief; schrijf u voor 13/10 in en krijg uw ticket aan halve prijs.
beeld van tentoonstelling Breuckland. De voorstad ihkv de reeks projecties
Activiteit
Als afsluiting van de tentoonstelling 'Breuckland. De voorstad' organiseren het Vlaams Architectuurinstituut, deSingel en het departement Architectuur van de KU Leuven een 24-uren ontwerpworkshop voor masterstudenten en pas afgestudeerden.
Activiteit
Vanaf 16 december organiseert FARO met onder meer het VAi een reeks internationale museumbezoeken, ontmoetings-, discussie- en studiemomenten over het duurzaam (ver)bouwen van musea.
Activiteit
Gedurende 5 dagen werken studenten van 5 architectuur- en ontwerpscholen rond de vraag wat binnenhuisinrichting nu betekent en wat het in de toekomst zou kunnen betekenen; de resultaten worden gepresenteerd op 26/10 vanaf 18u00 op Buda eiland.
Wapenschild familie de Bethune
Activiteit
Op 15 juni 2012 vindt  de studiedag over het bewaren, ontsluiten, zichtbaar(der) maken en openstellen van erfgoed in privébezit plaats.
Activiteit
In oktober organiseert de Universiteit Hasselt, in het kader van het Europees project CAPA.CITY, een autumnschool rond de verkaveling, in samenwerking met de stadsregio Turnhout.
Activiteit
Op 30 augustus vindt een summerschool plaats in de tentoonstelling Een Huis voor de geest.
Activiteit
Van 20 tot 25 augustus verwelkomt City3 architectuurstudenten en jonge professionelen om samen met architect en ontwerper Alexis Deconinck het basiskamp en de scenografie voor de 4de editie van het PeriFeria Festival te realiseren.

Pagina's

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners