Wonen voor 200 000 euro all in

Het boek 'Wonen voor 200.000 euro all in' laat zien dat in België een betaalbare, energiezuinige, goed ontworpen woning kan gebouwd worden voor 200 000 euro. De auteur - Filip Canfyn - stelt meteen een ontwikkelings- en financieringssysteem voor. Een Lokaal WoonOntwikkelingsBedrijf krijgt de operationele en budgettaire middelen om budgetwoningen met een maximumprijs van 200.000 euro all in te verkopen en te verhuren, waarbij na negen jaar de investeringen meer dan volledig gerecupereerd worden. Een dergelijk systeem kan overal in het leven worden geroepen.

Ten slotte zet boek zet hij voorbeelden van projecten met (zeer) betaalbare woningen op een rijtje, zodat duidelijk is dat max. 200.000 euro heus realistisch is.

Dit boek vertelt een integraal verhaal. Het heeft het zowel over: betaalbaarheid, energiezuinigheid, architecturale kwaliteit en leefbaarheid, verpaupering van het patrimonium, suburbanisatie, woonwensen, tuinwijken, CLT-logica, woonactoren met hun actieniveau, Itinera-analyse, budgetwoningen.

Om het verhaal te kaderen, praat de auteur ook met zeven notoire woonactoren over dat integraal verhaal, over problemen en oplossingen:

burgemeester Patrick Janssens
vastgoedonderzoeker Philippe Janssens
sociaal onderzoeker Pascal De Decker
Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen
trendwatcher Herman Konings
makelaar Filip Dewaele
huizenbouwer Philippe Huyzentruyt

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners