Publicatie / Monnikenheide '40'

cover Monnikenheide '40'

Huize Monnikenheide in Zoersel, waar al veertig jaar mensen met een beperking een warme thuis vinden, bestaat veertig jaar. Naar aanleiding daarvan verscheen een boek.

In 1973 richtten Wivina en Paul De Meester, samen met enkele goede vrienden, Monnikenheide op. Het project is ondertussen uitgegroeid tot een prachtig centrum in de bossen van Zoersel, dat warme en professionele zorg biedt aan 140 mensen met een verstandelijke handicap en hun gezin. Ook in het dorp zelf verschenen huizen voor beschermd wonen en werd thuisbegeleiding uitgewerkt.

Het boek Monnikenheide '40' biedt een schat aan inzichten en ideeën door de uiteenlopende bijdragen van negen auteurs, stuk voor stuk autoriteiten in hun vakgebied. Elke auteur belicht aspecten van de zorg vanuit een andere invalshoek en doet de blik verruimen. Met onder meer een bijdrage van Christoph Grafe over de belangrijke meerwaarde die goede archituur in de zorg kan leveren.

 Het boek is verkrijgbaar aan het onthaal van Monnikenheide (info@monnikenheide.be | +32 (0)3 311 77 67) en kost 10 euro. Het boek wordt ook tijdens de Dag van de Architectuur 2013 te koop aangeboden.

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners