Publicatie Liquid City / Vloeibare Stad - Triënnale Brugge 2018

Dit boek werd uitgegeven in het kader van de Triënnale Brugge 2018. Met als thema 'Liquid City' wil de Triënnale de rol van een stad als Brugge in een geglobaliseerde en veranderende wereld onderzoeken.

Met de artistieke en architecturale installaties creëren de deelnemers aan Triënnale Brugge 2018 | Liquid City gastvrije openbare ruimtes in de binnenstad. Die tijdelijke ingrepen op minder bekende en iconische plaatsen in het historische stadsbeeld bieden kansen tot verwondering, ontmoeting en dialoog.

Het kunstenparcours verweeft de verschillende aspecten van de vloeibare stad in drie thematische lijnen: uitnodigende gastvrije openbare ruimtes in het historische hart van de stad, ontwikkeld door kunstenaars en architecten, transformeren de openbare ruimte tot tijdelijke plekken waar diversiteit leidt naar ontmoeting. Creatieve samenwerkingsprojecten tussen onverwachte bondgenoten die hun vaak tegenstrijdige belangen overstijgen, veranderen het stedelijke gegeven ingrijpend en duurzaam. Kunstwerken waarbij de symbolische verbeelding van stedelijkheid vooropstaat, inspireren identiteit, dromen en verlangens.

De catalogus bestaat uit twee delen: het eerste deel beslaat teksten van diverse auteurs, terwijl het corpus wat dieper ingaat op de getoonde werken en de creaties van de kunstenaars en architecten.

Met werk van onder andere Jarosław Kozakiewicz (PL), Wesley Meuris (BE), Renato Nicolodi (BE), NLÉ - Kunlé Adeyemi (NG-NL), OBBA (KR), Roxy Paine (US), John Powers (US), raumlabor (DE), Rotor (BE), Ruimteveldwerk (BE), Tomás Saraceno (AR), Jose Selgas & Lucia Cano (ES), Monir Shahroudy Farmanfarmaian (IR), StudioKCA (US), Peter Van Driessche - Atelier4 (BE).

Deze publicatie is een uitgave van Stichting Kunstboek.

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub