Publicatie / DW B 2014 5 - 50 fictieve gebouwen

DW B 2014 5 - 50 fictieve gebouwen

Hoe zien het ondergrondse van Dostojevski, de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en het behouden huis van Willem Frederik Hermans er echt uit? Wat zijn de eigenschappen van het huis van de kleine prins, van het slot van Kafka en van de barak van het monster van Frankenstein? En welk deel van deze ruimte is verzonnen door de lezer eerder dan door de auteur?

In DW B 2014 nr. 5 worden vijftig fictieve gebouwen uit de wereldliteratuur onthuld. Vijftig schrijvers hebben één plek uit een roman, een verhaal of een gedicht beschreven in een korte tekst. Vervolgens hebben vijftig architecten een tekening gemaakt van deze ruimte – een verbeelding van een plaats die niet echt bestaat, maar die toch bezocht en betreden kan worden. Vijftig teksten, vijftig tekeningen: lezen, kijken, en in gedachten rondwandelen door vijftig fictieve gebouwen. Samensteller van dit nummer is Christophe Van Gerrewey.

Abonnees krijgen dit nummer in de bus. Losse exemplaren – als boekuitgave met wikkel – kunnen voor 29,50 euro worden besteld via de website van DW B, of bij MER. Paper Kunsthalle (www.merpaperkunsthalle.org).

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners