Over connectiviteit - a2o-architecten

cover Over connectiviteit

a2o architecten uit Hasselt zet een reeks ideëen uiteen over de werkwijze, de toekomst van de architectuur en de manier van werken volgens een uitgebreide filosofie. 'Over connectiviteit' is een boek over de verbindende kracht van architectuur.

Deze werkwijze gaat uit van vier begrippen: slim plan (over de flexibiliteit van gebouwen), evocatief (over de verbeeldingskracht van architectuur), gepastheid (over duurzame oplossingen) en engagement (over de maatschappelijke betrokkenheid). Met het ontwerp en de bouw van haar atelier in de Hasseltse kanaalzone, dat in 2008 werd opgeleverd, geeft a2o haar missie vorm. Door te kiezen voor een project in een vreemde en onverwachte context werd duidelijk gemaakt hoe dit kan worden waargemaakt.

a2o treedt met deze uitgave naar buiten om een 'connectie' te maken met het vakgebied in België. Het Belgische landschap is versplinterd, met de ruimtelijke figuren als de Vlaamse Ruit en de Euregio Maas-Rijn. Deze regio's zijn het natuurlijk onderzoeksdomein van a2o.

Van het boek is tevens een Engelstalige versie.

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub