In Transit

Vijf jaar visuele kunst in Brussel
Cover In Transit

'In transit. Vijf jaar visuele kunst in Brussel' brengt het kunstbeleid voor beeldende en visuele kunst van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in de periode 2004-2009 in kaart. Het geeft een bijzonder gevarieerd beeld van vijf jaar visuele kunst in Brussel. 
In de verschillende hoofdstukken komen achtereenvolgens de door de VGC ondersteunde tentoonstellingsruimten, productieplekken en kunstprojecten aan bod, telkens met rijkelijke illustraties. Omdat binnen de hedendaagse beeldende kunsten het onderscheid tussen de verschillende disciplines niet altijd duidelijk afgebakend is, werden ook hybride of multidisciplinaire kunstwerken in dit boek opgenomen. De beeldende kunsten bestrijken bovendien een breder veld dan dat van de plastische kunsten.
De verschillende hoofdstukken worden afgewisseld met prozaïsche beschouwingen van een aantal kunstenaars die de afgelopen jaren werk gemaakt hebben dat inhoudelijk sterk met Brussel verbonden is, zich dikwijls in of aan de rand van de openbare ruimte afspeelt, en getuigt van een dynamische kijk op Brussel en kunst.

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub