Cahier #1 Landschapslab: nulmeting

Cahier #1 Landschapslab: nulmeting

Dit cahier van architectuurorganisatie Ar-Tur met een sterke toekomstvisie op de Noorderkempen is gebaseerd op de resultaten van het Landschapslab.
Ar-Tur, de Warande en Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete organiseerden in mei 2013 het Landschapslab als onderdeel van festival Het Gedroomde Landschap. De activiteitenreeks onderzocht het landschap van de Noorderkempen op zoek naar een sterke toekomstvisie.

Met de ontwerpopgave voor 300 000 extra wooneenheden die Vlaanderen tegen pakweg 2030 dient te realiseren en alle daarbij horende uitdagingen van energie- over voedselvoorziening tot mobiliteit, lijkt het van belang om ook voor de Noorderkempen een integrale visie te ontwikkelen van hoe de regio zich daar in wil positioneren, met een sterke toekomstvisie voor de open ruimte.

In dit cahier zijn de resultaten van het Landschapslab verzameld: een verslag van de ontdekkingstocht door de Noorderkempen, een beeldessay door fotograaf Bart Van der Moeren, een overzicht van tien presentaties van vooraanstaande landschapsontwerpers, een visie voor de regio door DELVA Landscape Architects, een verslag van een debatavond over de kracht van ontwerpend onderzoek, een verdiepend essay van architect-filosoof Gideon Boie en meer.

Een uitgave van Ar-Tur, het centrum voor architectuur, stedenbouw en landschap in de Kempen.

Download de PDF op de website van Ar-Tur of bestel een gedrukt exemplaar via bol.com voor 12,25 euro.

Meer info over festival Het Gedroomde Landschap.

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub