Boek / Antwerpen, stad van morgen

Het nieuwe boek 'Antwerpen, stad van morgen. De vernieuwing van de stadsvernieuwing' biedt een unieke kijk op het stadsontwikkelingsbeleid van Antwerpen. De stad is samen met haar bewoners, ondernemers en vele andere partners volop aan het denken, debatteren en experimenteren over en met de ‘stad van morgen’. Het boek vertelt dit unieke verhaal in drie delen, negen hoofdstukken en een vijftigtal projecten.

Met vele grote en kleine projecten illustreert het boek de drie pijlers van de actualisering van het Antwerpse structuurplan: Leven, Samenwerken en Stromen. Naast ruimte, architectuur en het vastgoedbeleid, komen ook archeologie, monumenten, milieu en mobiliteit aan bod. Het project Nieuw Zuid illustreert de samenhang en wisselwerking tussen de drie pijlers doorheen het boek.

Dit boek is een aanwinst voor al wie houdt van architectuur en stedenbouw of gewoon benieuwd is naar het Antwerpen van morgen. Het boek telt 271 pagina’s met veel beelden en is vanaf 14 december 2016 voor 19 euro te koop in de Stadswinkel, de MAS-shop, het FelixArchief en het EcoHuis. Contacteer het verkooppunt om zeker te zijn van de voorraad.

Lees het boek hier online

***

An English edition of this book is available, titled 'Antwerp city of tomorrow. The renewal of urban renewal'. It is available to buy at the shops mentioned above. You can also read the book online here.

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub