Architectuurkaart Kortrijk

cover Architectuurkaart Kortrijk

Naar aanleiding van de Dag van de Architectuur 2013 werd in Kortrijk de derde editie van de architectuurkaart met een digitale uitbreiding gepresenteerd.

Sinds een aantal jaren profileert Kortrijk zich als een stad waar kwalitatieve architectuur en zorg voor de publieke ruimte de nodige aandacht krijgen. De Leiewerken met de nieuwe bruggen en de verzorgde oeveraanleg naderen de eindfase. De bouw van de Budabrug is het sluitstuk van een decennialange ingrijpende transformatie rond de heraangelegde doortocht van de Leie. Met de bouw van shoppingcenter K in Kortrijk kreeg het historisch stadscentrum een waardevolle toevoeging. 

Met de Budafabriek die in het najaar 2012 openging heeft Kortrijk een nieuw centrum voor creatie en extra expositie mogelijkheden. De oude textielfabriek werd door de architecten van 51N4E op een innovatieve wijze verbouwd. Het project kreeg internationale waardering. Samen met de Stadshal in Gent is de Budafabriek de enige Belgische realisatie die in de eindselectie werd opgenomen van de Mies van de Rohe Award 2013, de officiële architectuurprijs van de Europese Unie. De Budafabriek staat ook in de catalogus en fungeert in de rondreizende expositie die in verschillende Europese steden wordt gepresenteerd. 

Om de stad Kortrijk op het vlak van architectuur in de kijker te zetten, werd in 2007 voor de eerste maal een architectuurkaart uitgebracht. Naar aanleiding van de Dag van de Architectuur in Vlaanderen verschijnt de derde editie op zondag 13 oktober 2013 en dit met als extra een digitale glans: eens je de kaart bezit, kan je via een unieke link toegang krijgen tot de online versie met bijkomende info en extra beeldmateriaal. 

Prijs: 2,50 euro - Verdeelpunten: Toerisme Kortrijk & Designregio Kortrijk

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub