Architectural Positions: Architecture, Modernity and Public Sphere

Cover - Architectural Positions: Architecture, Modernity and Public Sphere

Architectural Positions: Architecture, Modernity and Public Sphere presenteert 36 essays over het thema van de openbare ruimte. De essays zijn van de hand van internationaal vooraanstaande architecten, zoals ondermeer Louis Kahn, Rem Koolhaas, Léon Krier, Aldo Rossi, Bernard Tschumi en Oswald Mathias Ungers. Het boek geeft op die manier een overzicht van de discussies die de afgelopen vijftig jaar in de architectuurwereld zijn gevoerd rondom het thema.

Waar vinden we in de huidige wereld collectieve ruimten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en een publieke opinie kunnen vormen? Hedendaagse denkers zoals Lieven De Cauter, Michael Sorkin en Bruce Robbins zijn van mening dat de stedelijke diversiteit in onze tijd plaats maakt voor toenemende wereldwijde uniformiteit. Het openbare leven verplaatst zich geleidelijk aan van de pleinen en straten naar hotellobby’s, winkelcentra en amusementscomplexen.

Aan het begin van de eenentwintigste eeuw staan architecten nog altijd voor de taak openbare gebouwen en ruimten te ontwerpen – of dat nu bibliotheken, pleinen of luchthavens zijn. Ze zijn op zoek naar vormen en benaderingen die aansluiten bij de verschillende aspecten die de openbare ruimte tegenwoordig heeft.

Architectural Positions presenteert de zienswijzen van 36 internationale architecten die in de loop van de afgelopen vijftig jaar hun stem hebben laten horen in het debat over de openbare ruimte.

Bron: tudelft.nl

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub