Agenda. Can We Sustain Our Ability to Crisis

Cover - Agenda. Can We Sustain Our Ability to Crisis

AGENDA. Can We Sustain Our Ability to Crisis is een publicatie van JDS Architects, het bureau van architect Julien De Smedt. Opgebouwd als een dagboek van 365 dagen gaat het nader in op de huidige economische en klimaatproblemen en onderzoekt het de potentie voor een nieuw soort architectuur die aan die problemen tegemoet kan komen.

De architectuurpublicatie AGENDA houdt het midden tussen een monografie, een dagboek en een verzameling essay’s, interviews en conversaties. De catalogus van 365 dagen, als een dagboek of een krant, vormt een gemeenschappelijk verhaal, zowel persoonlijk als subjectief. Het licht het werk en de ideeën van JDS Architects toe over een specifiek jaar dat gekenmerkt wordt door crisis.

De JDS agenda slaat niet een bepaalde richting in, maar overtuigt van een uitdrukkelijke houding – van verlangen, enthousiasme en optimisme, van kritiek en betrokkenheid, van plezier en onderzoek. Het is een richtlijn, een wil om te handelen in een tijd waarin het onzeker is waarheen de agenda zal leiden. ‘Verandering’, hét modewoord van de laatste presidentiële campagne van de VS, staat aan de orde van de dag. De taak van AGENDA is precies om uit te zoeken welke verandering er nodig zal zijn opdat architecten in dit nieuwe landschap een politieke en sociale rol kunnen aannemen. Door verscheidene inhoudsvormen samen te brengen, wordt het boek een product van waakzame observatie, introspectie en engagement van externe denkers en medewerkers – kunstenaars, curatoren, politici, auteuren, economen, journalisten, ontwikkelaars, professoren en architecten.

Bron: jds architects

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub