TVB09 -woning Tim en Veerle Borsbeek

TVB09-woning Tim en Veerle Borsbeek (c) BULK Architecten
TVB09-woning Tim en Veerle Borsbeek (c) BULK Architecten
TVB09-woning Tim en Veerle Borsbeek (c) BULK Architecten
TVB09-woning Tim en Veerle Borsbeek (c) BULK Architecten
TVB09-woning Tim en Veerle Borsbeek (c) BULK Architecten

De Robianostraat is een drukke invalsweg van Borsbeek en Deurne met na-oorlogse bebouwing. Aan de overzijde van het te bebouwen perceel ligt een parking van GB.

De stedenbouwkundige voorschriften eisten vreemd genoeg een derde laag. De woning is opgebouwd vanuit de snede, die als een trap omhoog kruipt om ruimtelijkheid en zonlicht binnen te halen.

De gevel wordt ingezet als filter tussen de straat en de woonst: een inham, een raam op niveau en een claustra, zorgen voor wisselende verbanden. De materialisatie is robuust, neo-brutalistisch: betonnen gevelstenen en lateien in het zicht tonen hoe het gebouw is gemaakt. Het contrast tussen de rauwheid en de verfijnde tectoniek levert een genuanceerd beeld op.

Veel aandacht in dit gebouw gaat uit naar detail, omwille van een fijne bouwheer met kennis van zaken, die weet wat wonen kan zijn.

Bron: deze projectbeschrijving is gebaseerd op de projecttekst van de architecten.

Architectenbureau: 

BULK architecten

Ontwerpers: 

Johan Peeters
Koen Van Bockstal
Tom Vermeylen

Opdrachtgever: 

Tim en Veerle Zeegers-Haex

Taal: 

Nederlands

Straat: 

De Robianostraat

Nummer: 

172
2150

Gemeente: 

Borsbeek

Land: 

België

Datum ontwerp: 

2011

Datum oplevering: 

2011

Oppervlakte: 

206 m²

Volume: 

689 m³

Totale bouwkost: 

175 000 €, excl. BTW

Totale bouwkost per m2: 

845 €, excl. BTW

Studiebureaus: 

Veco Construct

Hoofdaannemers: 

Van den Broeck Louis

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub