Persbericht DOM HANS VAN DER LAAN. EEN HUIS VOOR DE GEEST

Een huis voor de geest geeft unieke kijk op levenswerk architect-monnik Dom Hans van der Laan

Architectuur voor de eeuwigheid


De tentoonstelling Een huis voor de geest gaat op zoek naar de tastbare wereld rond de filosofie van de Nederlandse architect-monnik Dom Hans van der Laan (1904-1991). In een nieuw laboratorium gooien het Vlaams Architectuurinstituut en deSingel de theorie en het oeuvre van Van der Laan open, vanuit het verleden naar de toekomst. (van 13/10/2017 tot 14/01/2018 in deSingel Internationale Kunstcampus, Antwerpen)

Naast de bouw van vier kloosters en een woning is Dom Hans van der Laan befaamd om zijn architectuurtheorie, die tot vandaag wereldwijd architecten beïnvloedt. Een huis voor de geest maakt de link tussen Van der Laans theorie en praktijk tastbaar voor een breed publiek.

Na dertig jaar is de beroemdste architect uit de clerus opnieuw onderwerp van een tentoonstelling in deSingel. En dat heeft volgens Christoph Grafe, directeur van het Vlaams Architectuurinstituut, zo zijn reden: “Van der Laans architectuur maakt onlosmakelijk deel uit van ons collectieve geheugen. Tijd om dit nog eens in de verf te zetten.”

DOWNLOAD HET VOLLEDIGE PERSDOSSIER / DOWNLOAD PERSBEELDEN

Op 11 oktober organiseren het Vlaams Architectuurinstituut en deSingel een persmoment met een rondleiding in de tentoonstelling Dom Hans van der Laan. Een huis voor de geest en een geleid bezoek aan Abdij Roosenberg. 

Programma:

  • 9u30 ontbijt (deSingel)
    Filmvoorstelling 'Abdij Roosenberg' van Ingel Vaikla 
  • 10u30 rondleiding in tentoonstelling (deSingel )
    Rondleiding door Caroline Voet
  • 12u00 lunch in Abdij Roosenberg (Waasmunster)
  • 13u00 bezoek Abdij Roosenberg
    Rondleiding door Caroline Voet


SCHRIJF JE HIER IN VOOR HET PERSMOMENT
 

Architectenbureau: 

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub