Archipel vzw

Archipel is een Vlaamse architectuurvereniging die zich richt tot wie in actuele architectuur geïnteresseerd is. Niet alleen architecten, maar ook andere professionelen (stedenbouwkundigen, interieurarchitecten, landschapsarchitecten, designers, cultuurhistorici, critici, uitrustings- en stabiliteitsingenieurs, aannemers, leveranciers, enz…) en geïnteresseerde leken met een culturele belangstelling voor architectuur.

Archipel heeft zich als doel gesteld in professionele middens een culturele reflectie op niveau over architectuur op gang te brengen, en daarnaast ook mee te werken aan een meer volwassen architectuurklimaat in Vlaanderen door allerlei initiatieven, gericht op een breder publiek.

Archipel organiseert maandelijkse voordrachten over architectuur (van recente geschiedenis tot actualiteit). Als gastsprekers op voordrachten en debatten kwamen tientallen Vlaamse architecten, docenten en critici aan bod maar ook tientallen belangrijke internationale architecten uit Frankrijk, Nederland, Italië, Spanje, Zwitserland, Duitsland, Engeland, Portugal en Japan.

Als reisorganisatie is Archipel ook een referentie geworden voor architectuurreizen van hoog niveau. Gans Europa werd doorkruist. Van Jyvaskyla in het Finse noorden tot Sevilla in het Spaanse zuiden … en buiten Europa: van Chicago in het westen tot Tokio in het oosten.

Straat: 

Tempelhof

Nummer: 

21

Postnummer: 

8000

Stad: 

Brugge

Land: 

België

Telefoon: 

050 / 322 420

Email 1: 

info@archipelvzw.be

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub