Tentoonstelling Track in de Gentse binnenstad

Datum: 

12.05.2012, 10:00 tot 16.09.2012, 18:00

Track is een unieke kunstervaring in de openbare en semi-openbare ruimte in de stad Gent. Het biedt verrassende, verrijkende en onverwachte ontmoetingen met de stad, zijn geschiedenis en zijn inwoners en zet mensen ertoe aan te reflecteren over stedelijke realiteiten en de hedendaagse condition humaine in ruime zin. 35 internationale kunstenaars werden uitgenodigd om nieuw werk te creëren dat diep geworteld is in het stedelijke weefsel van Gent, maar dat de lokale context ook verbindt met thema’s die een universele relevantie hebben.

De twee curatoren, Philippe Van Cauteren en Mirjam Varadinis, namen de tijd om karakteristieke locaties te selecteren in het ruime stadscentrum van Gent. Zij nodigden kunstenaars uit die affiniteit hebben met de thematische context van die plekken. De geselecteerde kunstenaars gebruikten de plaatselijke realiteit als een vruchtbare inspiratiebron. De resultaten van hun diepgaand onderzoek zijn niet gewoon traditionele kunstwerken, maar artistieke projecten in verschillende media, die inspelen op de sociale, economische, culturele en politieke omstandigheden van de stad en de tijd waarin we leven.

Track is opgevat als een universum van parallelle vertellingen, gebeurtenissen, geschiedenissen en verhalen. Het bestaat uit zes clusters die een historische, culturele, architecturale en mentale doorsnede maken van Gent en van de idee van de hedendaagse stad. Elke cluster heeft zijn eigen sfeer en raakt aan een specifiek thema, zoals mobiliteit, religie, migratie, economie, taal, wetenschap en veranderingen in de stad.

Track nodigt het publiek uit om de tentoonstelling op verschillende manieren te verkennen. Bezoekers hoeven geen vooraf vastgelegd, rechtlijnig spoor te volgen maar zijn vrij om hun eigen, persoonlijke Track te kiezen doorheen de clusters en de stad.

Track is een initiatief van S.M.A.K. Het zet de lijn verder van de grootschalige tentoonstellingspsrojecten Chambres d’Amis (1986) en Over the Edges (2000), die hedendaagse kunst in een stedelijke context plaatsen en een directe dialoog aangaan met het publiek.

praktisch:
Openingsuren: S.M.A.K.: 10:00 - 18:00 | op donderdag: 10:00 -  23:00, gesloten op maandag.
Tarieven: individuele prijs: 10 euro, groepen (min. 15 personen) + reductietarief: 7 euro.

bron: track.be

Tentoonstelling Track

Datum: 

12.05.2012, 10:00 tot 16.09.2012, 18:00

Organisator: 

S.M.A.K.

Straat: 

Citadelpark

Postcode: 

9000

Gemeente: 

Gent

Info tel: 

32 9 240 76 01

Info e-mail: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub