Tentoonstelling | Een Huis voor de Geest: Architectuur van Dom Hans van der Laan & Jan de Jong

Datum: 

17.05.2019, 10:00 tot 01.09.2019, 17:00

Locatie: 

Buitenplaats Doornburgh

Vanaf 17 mei kan je op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen (Nederland) de tentoonstelling Een Huis voor de Geest bezoeken, over twee toonaangevende architecten van de Bossche School: Dom Hans van der Laan en Jan de Jong. De priorij op Doornburgh is een indrukwekkend voorbeeld van deze architectuurstroming en hierdoor een extra bijzondere setting voor deze tentoonstelling. Curator en expert Caroline Voet: “Deze bijzondere architectuur verdient meer aandacht. De tentoonstelling biedt naast verdieping meteen de unieke mogelijk om een gebouw in deze architectonische stijl te beleven.” De tentoonstelling is tot stand gebracht in samenwerking met het Vlaams Architectuurinstituut en Het Nieuwe Instituut.

In de tentoonstelling Een Huis voor de Geest zijn onder andere originele maquettes, meubels en schetsen van Dom Hans van der Laan en Jan de Jong te zien. Diverse stukken uit het privé-archief van Jan de Jong en uit de collectie van Het Nieuwe Instituut zijn nog nooit eerder tentoongesteld. In de priorij van Doornburgh in Maarssen woonde van 1966 t/m 2016 de zusters van de Reguliere Kanunnikessen van het Heilig Graf. Het is extra bijzonder om een tentoonstelling over deze architectuur te zien in de context van een gebouw in de Bossche School. Meer info

De tentoonstelling is samengesteld door Caroline Voet, architect en autoriteit op het gebied van Dom van der Laan die ook in 2017 een publicatie en de gelijknamige tentoonstelling ontwikkelde in het Vlaams Architectuurinstituut (VAi/deSingel) in Antwerpen.

Op 30 augustus vindt een summerschool plaats in de tentoonstelling.

Datum: 

17.05.2019, 10:00 tot 01.09.2019, 17:00

Locatie: 

Buitenplaats Doornburgh

Architect: 

Straat: 

Diependaalsedijk 17

Postcode: 

3601

Postcode letters: 

GH

Gemeente: 

Maarssen

Land: 

Nederland

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub