Bouwatelier l PeriFeria Lab

Datum: 

20.08.2019 (Hele dag) tot 25.08.2019 (Hele dag)

Locatie: 

Brussel

Van 20 tot 25 augustus verwelkomt City3 architectuurstudenten en jonge professionelen om samen met architect en ontwerper Alexis Deconinck het basiskamp en de scenografie voor de 4de editie van het PeriFeria Festival te realiseren.

PeriFeria Festival
Eind augustus vindt op de grens van Drogenbos, Vorst en Ukkel de vierde editie van het PeriFeria Festival plaats. PeriFeria is een gratis publieksfestival waarmee organisator City3 om de twee jaar de rand van en rond Brussel opzoekt, om er op een creatieve manier de ruimtelijke uitdagingen van het verstedelijkte landschap in kaart te brengen. Samen met bewoners en lokale verenigingen, ontwerpers en onderzoekers, kunstenaars en creatieven zorgt City3 voor workshops, wandelingen, artistieke ingrepen en spektakel en animatie op maat, gebaseerd op de aanwezige know-how en verbeelding.

Voor de editie van 2019 strijkt PeriFeria van 29 tot 31 augustus neer aan 'Het Moeras’, een tot natuurpark omgevormd braakliggend terrein in Drogenbos aan het FelixArt-Museum. Op het programma staan onder meer rondleidingen en creatieve ateliers met de speelse beeldkunstenaars van Oiseaux Sans Tête, een locatie-voorstelling van het theatergezelschap K.A.K., een installatie van kunstenaarscollectief Chépas en het bouwen van een biomeiler-composthoop met het Berlijnse Collective Disaster.

Bouw- en scenografie-atelier
In aanloop naar het festival vindt dit jaar ook een vijfdaags bouw- en scenografie-atelier plaats. Van 20 tot 25 augustus verwelkomt City3 architectuurstudenten en jonge professionelen om samen met architect en ontwerper Alexis Deconinck de festivalsite voor deze editie onder handen te nemen. Gedurende vijf intensieve 'hands-on'-bouwdagen zal zo het basiskamp en de scenografie voor het festival gecreeerd worden.

Heb je interesse om deel te nemen aan het bouw- en scenografie-atelier? Stuur dan voor 25 juni een mail met 1 A4 (motivatie + CV) naar info@periferiafestival.be.

Het volledig programma van het PeriFeria Festival 2019 zal vanaf 1 juli te vinden zijn op www.periferiafestival.be. PeriFeria volgen kan op facebook en op instagram.

www.city3.be

www.collectivedisaster.org

www.ostcollective.org

www.k-a-k.be

www.chepascollective.be

Datum: 

20.08.2019 (Hele dag) tot 25.08.2019 (Hele dag)

Locatie: 

Brussel

Trefwoorden: 

Corporate partners

Retail Estates

Cultural partners

hier niet aan komen aub